Wat zijn de trends binnen epoxy vloer kleuren? En welke look heb ik nou nodig? Epoxy vloeren zijn een populaire keuze geworden voor zowel commerciële als residentiële ruimtes is een epoxy vloer goed vanwege hun duurzaamheid. Maar ook zeker door het gladde oppervlak en de mogelijkheid om aangepaste ontwerpen en kleuren te creëren. Als u overweegt om een epoxy vloer te installeren, dan is het kiezen van de juiste kleur een belangrijke beslissing. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden bij het kiezen van de geschikte kleur van uw epoxy vloer.

Bepaal de sfeer en stijl van de ruimte

Bij het kiezen van de epoxy gietvloer kleuren is het belangrijk om de stijl en sfeer van de ruimte in gedachten te houden. Als u bijvoorbeeld een industrieel interieur wilt. Dan kunt u overwegen om te kiezen voor grijs, zwart of metallic kleuren. Voor moderne interieurs met een strakke uitstraling kunt u overwegen om te kiezen voor aardse kleuren zoals bruin of groen. Overweeg ook of u de kleur wilt laten overeenkomen met andere elementen in de ruimte, zoals de muren, meubels of accessoires.

Overweeg de grootte en indeling van de ruimte

De grootte en indeling van de ruimte kunnen ook invloed hebben op de kleurkeuze voor uw epoxy vloer. Als u bijvoorbeeld een kleine ruimte heeft. Dan kunt u overwegen om te kiezen voor lichtere kleuren om de ruimte groter te laten lijken. Als u een grote ruimte heeft. Dan kunt u overwegen om te kiezen voor donkerdere kleuren om de ruimte gezelliger te maken. Overweeg ook de lichtinval in de ruimte en hoe de kleur eruit zal zien bij verschillende lichtomstandigheden.

Kies voor duurzame epoxy vloer kleuren

Bij het kiezen van de kleur van uw epoxy vloer is het belangrijk om te kiezen voor kleuren die duurzaam zijn en niet snel vervagen. Sommige kleuren kunnen na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan zonlicht of chemicaliën. Waardoor uw vloer er verouderd uitziet. Kies daarom voor kleuren die bestand zijn tegen slijtage en verkleuring. Dit om ervoor te zorgen dat uw vloer er altijd goed uitziet.

Overweeg aangepaste ontwerpen en patronen

Een van de voordelen van epoxy vloeren is de mogelijkheid om aangepaste ontwerpen en patronen te creëren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een marmeren of betonlook. Maar ook een aangepast patroon laten maken met verschillende kleuren. Overweeg de mogelijkheid van aangepaste ontwerpen en patronen bij het kiezen van de kleur van uw epoxy vloer.

Populaire epoxy gietvloer kleuren: wat zijn de trending opties?

Als het gaat om populaire kleuren voor epoxy gietvloeren, zijn er enkele kleuren en soorten gietvloeren die eruit springen als trending opties. Hier zijn enkele van de meest populaire kleuren voor epoxy gietvloeren.

Grijze epoxy gietvloer

Grijs is een veelvoorkomende kleur voor epoxy gietvloeren. Dit vanwege de neutrale uitstraling en het vermogen om goed te combineren met andere kleuren. Lichtgrijze tinten zijn populair voor het creëren van een moderne, minimalistische uitstraling. Terwijl donkergrijze tinten een meer industriële uitstraling kunnen geven. Grijs is ook een tijdloze kleur waar je jaren plezier van kan hebben. Daarom is grijs dus ook een van de populairste gietvloer kleuren uit ons assortiment.

Witte epoxy gietvloer

Witte epoxy gietvloeren zijn ook populair vanwege de heldere, schone uitstraling. Een witte gietvloer met een lichte tint zijn echter wel gevoeliger voor vuil en slijtage. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de witte gietvloer regelmatig schoonmaakt en onderhoudt.

Metallic epoxy gietvloer

Metallic tinten zoals zilver en brons zijn de laatste jaren steeds populairder geworden voor epoxy gietvloeren. Deze tinten geven de vloer een elegante, glanzende afwerking en kunnen een mooie aanvulling zijn op moderne interieurontwerpen. Deze vloer geeft ook een mooie warme uitstraling.

Blauwe epoxy gietvloer

Blauwe epoxy gietvloeren zijn populair voor zowel commerciële als residentiële ruimtes vanwege de rustgevende uitstraling. Lichtblauwe tinten kunnen een kalmerende sfeer creëren in slaapkamers en badkamers. Terwijl donkerblauwe tinten een meer gedurfde uitstraling kunnen geven in woonkamers en keukens.

Groene epoxy gietvloer

Groene tinten zijn ook populair voor epoxy gietvloeren vanwege hun natuurlijke uitstraling. Een groot voordeel van lichtgroene tinten is dat ze een rustgevende, ontspannende sfeer creëren in woonruimtes. Terwijl donkergroene tinten een meer verfijnde uitstraling kunnen geven in kantoorruimtes en commerciële gebouwen.

Het kiezen van de juiste kleur voor uw epoxy gietvloer is afhankelijk van uw persoonlijke stijl, de sfeer van de ruimte en de gewenste uitstraling. Het is altijd een goed idee om monsters te bekijken voordat u een definitieve beslissing neemt om ervoor te zorgen dat u de kleur krijgt die het beste bij uw ruimte past. Voor persoonlijk advies bent u van harte welkom in onze showroom en vertellen wij welke kleuren en soorten gietvloeren beschikbaar zijn. Zo is het ook mogelijk om voor een meerkleurige gietvloer te kiezen. Neem gerust contact met ons op voor jouw epoxy gietvloer!