Wat is de epoxy vloeren prijs anno 2023? Epoxy vloeren zijn een populaire keuze voor zowel commerciële als residentiële vloeren vanwege hun duurzaamheid, esthetiek en onderhoudsgemak. Er zijn echter verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een epoxy vloerinstallatie. In dit artikel zullen we enkele van deze factoren bespreken en hoe ze van invloed zijn op de totale kosten van een epoxy vloer.

Wat is epoxy vloer?

Epoxy is een thermohardende hars die wordt gebruikt als coating voor vloeren. Het wordt vaak gebruikt als nieuwe gietvloer in commerciële toepassingen vanwege de duurzaamheid en esthetiek. Epoxy gietvloeren zijn ook populair in residentiële toepassingen vanwege hun onderhoudsgemak.

Factoren die de prijs van epoxy vloeren beïnvloeden

Gietvloer prijzen kunnen erg uiteenlopen. Het heeft te maken met het type vloer en het aantal vierkante meter van jouw nieuwe vloer. De naadloze vloer is goed bestand tegen chemicaliën en heeft weinig onderhoud nodig. Er zijn verschillende factoren die de kosten van een epoxy vloer kunnen beïnvloeden, waaronder:

Oppervlakte van de vloer

De oppervlakte van de vloer is een belangrijke factor bij het bepalen van de totale kosten van een epoxy vloerinstallatie. Over het algemeen geldt dat hoe groter de vloeroppervlakte, hoe hoger de kosten zullen zijn. Bij een groter oppervlak betaal je dus meer voor dezelfde soort gietvloer.

Voorbereiding van de vloer

De voorbereiding van de vloer voordat de epoxy coating wordt aangebracht, kan ook van invloed zijn op de totale kosten. Een gladde en schone ondergrond is essentieel voor een succesvolle epoxy vloerinstallatie bij grotere oppervlaktes. Als de vloer niet goed is voorbereid, kan dit leiden tot extra kosten voor het egaliseren, schuren of repareren van de vloer. De voorbereiding kan soms dagen in beslag nemen.

Complexiteit van het ontwerp

Als er een complex ontwerp op de epoxy vloer moet worden aangebracht, zoals een bedrijfslogo of een ingewikkelde afbeelding, kan dit de totale kosten van de installatie verhogen. Het aanbrengen van een ontwerp op een epoxy vloer vereist extra arbeid en materialen, wat resulteert in extra kosten.

Type epoxy

Er zijn verschillende soorten epoxy beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en kosten. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de kwaliteit van de epoxy, hoe hoger de kosten zullen zijn. Het kan zijn dat de ene partij een lagere prijs aanbiedt dan de ander. Er is namelijk geen vaste prijs per vloer of het aantal vierkante meter. De gietvloer prijzen kunnen dus uiteenlopen.

Installatiekosten

De installatiekosten zijn een andere belangrijke factor die de totale kosten van een epoxy vloerinstallatie beïnvloeden. De installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de aannemer die de installatie uitvoert en de locatie van het project.

Gemiddelde kosten van epoxy gietvloeren

De kosten van epoxy gietvloeren variëren afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Over het algemeen kan de prijs variëren van € 30 tot € 150 per vierkante meter. De totale kosten kunnen dus variëren van enkele honderden euro’s tot duizenden euro’s. Afhankelijk van het aantal vierkante meter van de vloer en het type epoxy dat wordt gebruikt. Wij kunnen altijd een offerte op maat aanbieden zodat jij kan genieten van jouw naadloze gietvloer.