De vloerbedekking in een huis kan van grote invloed zijn op het interieurontwerp. Het gekozen type vloer heeft invloed op de uitstraling, het gevoel, de functie en de levensduur van de ruimte. Gietvloeren zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en stijl. Dit artikel geeft uitleg over de verschillende soorten gietvloeren, hun voor- en nadelen en waarom ze een goede keuze voor je huis kunnen zijn.

Welke soorten gietvloeren zijn er precies?

Gietvloeren zijn een populaire keuze voor vloeren vanwege hun duurzaamheid, esthetische uitstraling en onderhoudsvriendelijkheid. Er zijn verschillende soorten gietvloeren op de markt, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Dit artikel geeft een overzicht van de meest gebruikte soorten gietvloeren.

Epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn zeer duurzaam en sterk. Ze zijn bestand tegen slijtage, krassen en chemicaliën. Deze vloeren zijn ideaal voor zware ladingen en worden vaak gebruikt in commerciële ruimtes zoals fabrieken, magazijnen en garages. Epoxy gegoten vloeren zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen, waaronder matte en glanzende opties.

Polyurethaan gietvloeren

Polyurethaan gietvloeren zijn een type vloer dat een hoge mate van flexibiliteit biedt, wat resulteert in meer comfort en demping in vergelijking met epoxyvloeren. Bovendien zijn deze vloeren duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in zowel commerciële als residentiële instellingen. Ze worden aangeboden in een reeks van kleuren en afwerkingen, waaronder mat en glanzend.

Cementgebonden gietvloeren

Cementgebonden dekvloeren bestaan uit cement, water en polymeren. Ze zorgen voor een natuurlijker uiterlijk dan epoxy- en polyurethaanvloeren. Deze vloeren zijn sterk en bestand tegen slijtage. Ze zijn geschikt voor gebruik in commerciële en residentiële omgevingen en komen in verschillende kleuren en afwerkingen.

Acrylaat gietvloeren

Acrylgietvloeren hebben soortgelijke kenmerken als epoxy- en polyurethaanvloeren, met toegevoegde flexibiliteit en elasticiteit. Deze vloeren zijn duurzaam en vlekbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor zowel commerciële als residentiële instellingen. Bovendien, acryl gegoten vloeren komen in een waaier van kleuren en afwerkingen, zoals mat en glanzend.