Industriële gietvloeren

Industriële gietvloeren zijn geschikt voor ruimtes waar hoge eisen gesteld worden op het gebied van hygiëne, chemische en mechanische belastbaarheid en vloeistofdichtheid. Denk hierbij aan vloeren voor grote en/of kleine magazijnen, fabriekshallen, bouwwinkels, werkplaatsen. Naast de chemische verwerking zijn de vloeren ook geschikt voor parkeergarages of juist in de horeca vanwege het onderhoud of het intensieve gebruik van de vloer. In ziekenhuizen of andere grotere zorginstellingen ziet u tegenwoordig vaak een gietvloer liggen, kortom; voor iedere bestemming is een industriële gietvloer geschikt vanwege de uiteenlopende voordelen en positieve kenmerken.

Soorten industriële gietvloeren

Wanneer u al weet dat u een industriële vloer wilt laten gieten bent u nog niet klaar. U moet nog kiezen voor het type industriële gietvloer en dat kan lastig zijn maar vaak geven een aantal voorwaarden al gauw de doorslag in welk type gietvloer het beste bij uw inrichting past. De meest gekozen gietvloer met een industrieel karakter zijn:

  • Epoxy vloeren
  • Troffelvloeren
  • Coatingvloeren
  • ESD Vloeren

Wilt u weten welk soort gietvloer het beste past bij u? Wij staan voor u klaar met vrijblijvend advies en/of geven antwoord op al uw vragen. Neem contact met ons op en wij staan u graag te woord met professioneel advies op het gebied van industriële gietvloeren.

Voordelen industriële gietvloeren

Kiezen voor een industriële vloer is kiezen uit talloze mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor polyurethaan gietvloeren, epoxy gietvloeren, een rubbergranulaat gietvloer of misschien een betonlook gietvloer. Alle soorten industriële gietvloeren hebben verschillende opties en bekende voordelen. Dit maakt de keuze voor een industriële gietvloer erg complex en daar helpen wij u graag bij. Een aantal voordelen die voor ieder industriële vloer op zal gaan zijn:

  • Duurzaamheid: Industriële vloeren moeten tegen een stootje kunnen en daarom is het belangrijk dat uw vloer lang mee gaat. Dit is voor alle soorten industrievloeren het geval en duurzaamheid staat met stip op nummer 1 genoteerd.
  • Krachtig: Omdat het niet alleen tegen een stootje moet kunnen maar ook een flinke belastbaarheid moet hebben is het belangrijk dat een industrievloer krachtig is en een hoge belastbaarheid heeft.
  • Snel klaar: Het grote voordeel van een gietvloer is dat ze gegoten worden. Het plaatsen van een gietvloer gaat hierdoor sneller dan het installeren van een klassieke vloer. Voor veel bedrijven geldt dat het snel geplaatst moet worden om zo min mogelijk tijd te verdoen.
  • Onderhoud: Een gietvloer is vlak, naadloos en stof-afstotend. Hierdoor zijn industriële gietvloeren makkelijk te onderhouden en kost het relatief weinig tijd. Een win-win situatie en een belangrijke reden om te kiezen voor een industriële gietvloer.
  • Afstotend: Het materiaal waarmee een industrievloer gemaakt wordt moet eigenlijk altijd afstotend zijn zodat het is bestand tegen blootstelling van vloeibare en/of chemische stoffen. De vele soorten industriële gietvloeren zijn dit en daarom zijn deze gietvloeren uitermate geschikt voor fabriekshallen, magazijnen en bedrijven die veel met chemische stoffen werken.
Industriële gietvloer

Gietvloeren

Industriële gietvloer
Offerte Aanvragen

Vrijblijvend vloeradvies van Robert Paulich aanvragen

Vrijblijvend vloeradvies