Een gietvloer is een populaire en duurzame oplossing die de laatste jaren steeds meer populariteit heeft gekregen. Het is een naadloze vloer die in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar is. En daardoor past het bij verschillende interieurstijlen. Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is ook een uitstekende keus. Maar welke type gietvloer is de beste keuze voor jou? In dit artikel geven we antwoord op de vraag: welke gietvloer kiezen?

Polyurethaan gietvloer

Ben je op zoek naar een kunststof gietvloer dan is een polyurethaan vloer misschien wat voor jou. Gietvloeren van polyurethaan zijn zacht en comfortabel. Deze zijn van de hoogste kwaliteit en vooral geschikt voor woonhuizen en kantoren. Een hoge kwaliteit polyurethaan vloer is elastisch en daarom beter bestand tegen slijtage dan andere soorten gietvloeren. Polyurethaan is een slimme keuze als je wilt gaan voor een warm gevoel. De polyurethaan gietvloer is daarnaast goed bestand tegen zuren, vloeistoffen en vuil. Waardoor de vloer makkelijk schoon te houden is. Een nadeel van de polyurethaan vloer is dat het minder goed bestand is tegen zonlicht. Hierdoor zal het sneller verkleuren dan andere soorten gietvloeren.

Epoxy gietvloer

Een epoxy vloer is gemaakt van hars en harder. Het is een harde en sterke vloer die vooral geschikt is voor industriële toepassingen, zoals fabrieken en magazijnen. Zo heeft epoxy ook een mooie industriële uitstraling. De epoxy vloer is uitstekend bestand tegen zware belasting. En kan daarom ook gebruikt worden in garages en werkplaatsen. Een voordeel van de epoxy vloer is dat het goed bestand is tegen zonlicht. En daardoor zal het minder snel verkleuren dan andere soorten gietvloeren. Een nadeel van de epoxy vloer is dat het minder comfortabel aanvoelt dan andere soorten gietvloeren. En daardoor is het minder geschikt voor woonhuizen en kantoren. Ook kan je bij epoxy de kleur gietvloer zelf samenstellen. Er zijn vele kleuren mogelijk. Vaak zijn felle kleuren ook mogelijk of je kan zelfs een nieuwe kleur creëren.

Cementgebonden gietvloer kiezen

Een betonlook gietvloer die gemaakt is van cement en toeslagstoffen noemen we een cementgebonden gietvloer. Het is een robuuste en stoere vloer die vooral geschikt is voor industriële interieurs en loftwoningen. De vloer is bestand tegen zware belasting en kan daarom ook gebruikt worden in garages en werkplaatsen. Een voordeel van de betonnen vloer is dat het goed bestand is tegen zonlicht. De betonnen vloer zal daardoor minder snel verkleuren dan andere soorten gietvloeren. Een nadeel van de cementgebonden vloer is dat het minder comfortabel aanvoelt dan andere soorten gietvloeren. Daardoor kan de betonlook gietvloer minder geschikt zijn voor woonhuizen en kantoren.

PU/steen gietvloer

We kennen nu een polyurethaan gietvloer. Maar een PU/steen gietvloer is van een combinatie van polyurethaan en steen. Het is een sterke en duurzame vloer die geschikt is voor zowel woonhuizen als kantoren en openbare gebouwen. De vloer heeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Het grootste voordeel van de PU/steen gietvloer is dat het comfortabel aanvoelt en een goede geluidsisolatie biedt. Daarnaast is de vloer waterdicht en makkelijk schoon te houden. Een nadeel van de PU/steen gietvloer is dat het relatief duurder is dan andere soorten gietvloeren.

Welke gietvloer kiezen voor jou?

Bij het kiezen van een gietvloer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de functie van de ruimte en het gewenste interieur. Een epoxy gietvloer is bijvoorbeeld een prachtige gietvloer voor een industriële ruimte. Terwijl een polyurethaan gietvloer goed past bij een woonhuis of kantoor.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van de vloer. Zoals de sterkte, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Zo is een cementgebonden gietvloer bijvoorbeeld sterk en duurzaam. Maar minder comfortabel en iets lastiger in onderhoud dan andere soorten gietvloeren.

Tot slot is het budget een belangrijke factor bij het kiezen van een ideale vloer. Een PU/steen gietvloer is bijvoorbeeld duurder dan een polyurethaan gietvloer. Maar biedt wel meer eigenschappen en een natuurlijke uitstraling. Wel kunnen wij garanderen dat er altijd een prachtige gietvloer beschikbaar is. Wij hopen dat jij nu de vraag “welke gietvloer kiezen” kan beantwoorden. Voor vragen over de vele voordelen van een naadloze gietvloer kan je telefonisch contact opnemen. Of vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw perfecte vloer.